Skip Navigation LinksNiels > IT > Applikationer

Applikationer

CV  |  IT  |  AV  |  Motor  |  Maritimt  |  Privat

C++ Users Journal
Bjarne Stoustrup

Database

Det relationelle database administrator system (RDBMS) fra Microsoft SQL Server fylder efterhånden det meste i arbejdstiden.

Min start på en „rigtig“ database manager var DB2 for Windows, hvor jeg prøver at holde et smule øje med udviklingen.

Også er det jo ikke rigtig til at komme uden om Oracle, så også hér prøver jeg at holde mig nogenlunde ajour med grundlæggende funktionalitet og begreber – nok mest for at kunne kommunikerer med Oracle–folk…

Microsoft Office

Generelt foretrak jeg Corels sager: Tekst- og talbehandling samt præsetation med WordPerfect Office 2000. Af praktiske årsager benytter jeg nu Microsofts Office.

Til spejderarbejde brugte jeg databasen Paradox, dengang den var i stald hos en virksomhed ved navn Borland. Jeg har ikke erfaring med nyere versioner, men var glad for Paradox - også efter jeg er kommet i kontakt med Microsofts Access.

Ud over at bruge Microsoft Office som et dagligt værktøj har jeg ved flere lejligheder rodet med Visual Basic for Applications (VBA).
Det er et facinerende miljø, selvom de fleste vil holde fast i at det ikke er et egentligt udviklingsmiljø. Det ændrer sig sikkert med Office tilføjelsen til Visual Studio, som jeg endnu ikke har prøvet for alvor

Integrationen med Visual Studio har jeg ikke den store erfaring med, men forventningerne er ganske store…

Generelt er programpakken meget stærk på funktionalitet og integration. Jeg savner dog lidt minimalisme og direkte kontrol.

Access

Undervejs i Datamatiker uddannelsen har jeg arbejdet med Access, og enkelte gange har jeg haft brug for den på mit job.
Mine erfaringer er ret brede; grafisk udvikling, VBA, integratione med andre Office-produkter og med Windows generelt.

Excel

Brugt en del en kort overgang til driftsstatistikker udarbejdet ud fra Comma Seperated Value (CSV) formaterede filer og automatiseret med VBA.

Outlook

Bruges kun til almindelig mail. Jeg kom længere med automatisering på IBM Lotus Notes, end jeg pt. er i Outlook.

Powerpoint

Meget anvendeligt til præsentationer, statiske, dynamiske som hand-outs.

Project

Udemærket projektværktøj, men desværre har jeg ingen erfaring med Project Server

Visio

Virkelig stærkt værktøj til diagrammering. Jeg bruger det til for eksempel systemdokumentation og programdesign.

Word

Jeg kan stadig bedre lide WordPerfect.
„Vis koder“ styrer for vildt!!!

Programmering

Med øget aktivitet på Microsofts platform(–e) benytter jeg mere og mere Visual Studio. Både til C#, WSH og ASP.NET.

En gang for længe siden legede jeg lidt med C og C++, hvor jeg brugte Turbo C og senere Borland C++ 3.5. Med datamatiker studiet kom jeg tilbage, men denne gang med Borland C++ Builder, som jeg bedre kan med frem for Microsoft Visual C++.

På Linux har jeg mest brugt gcc i forbindelse med C++ programmering. Dog er jeg aldrig blevet rigtig gode venner med Emacs - men det kommer vel på et eller andet tidspunkt. Derfor har jeg mest editeret i vi og snydt med UltraEdit over en FTP-forbindelse.

I forbindelse med et selvstudie i Java og undervisningen på ITU har jeg installeret Eclipse ( www.eclipse.org ), som virker ganske kompetent. Det var en smal sag ret hurtigt at få lavet "Hello World" med Suns One IDE. Flere af mine medstuderende var meget glade for TextPad til Java-programmering, men da jeg aldrig fik lært klasserne udenad faldt jeg for de mere hjælpsomme værktøjer.
Under et enkeltfag på ITU benyttede vi JCreator, som var ganske nem at gå til.

Med udviklingen indenfor scripting-miljøer i Microsoft Windows er der mange interessante muligheder, der bare venter på tid. For eksempel det at arbejde på tværs af Microsoft Office, Windows Managemet Instrumentation (WMI) og Internet Explore.

Værktøj

Meget hentes jo som ISO filer, og dér er DAEMON Tools fra afterdawn.com ( www.afterdawn.com ) rigitgt godt til at åbne og installerer fra ISO filer.

Til at finde ud af hvad der egentlig sker på en maskine i øjeblikket, og stoppe processer, er Process Explorer fra sysinternals ( www.sysinternals.com ) helt uundværlig. Læs også bogen „Windows Internals“ fra samme person.

UltraEdit ( www.ultraedit.com ) bruger jeg meget til at se på alt muligt og lave forskellige scripts.

Spil

Desværre kan Alpha Centauri ikke køre på NT, 2K eller XP, og Civilization II kan ikke køre på Win2K på grund af WinG, men kan på NT der accepterer installation af WinG. Men Civilization II - Test of Time og Civilization III kan køre på Win2K og WinXP :-)

The Lord of the Rings – The Battle for Middle–Earth har jeg hygget mig en del timer med...

SETI@home.
„Nogle gange tror jeg, det sikreste tegn på intelligent liv andetsteds i universet er, der ikke er nogen, der har prøvet at kontakte os.“ – Bill Watterson

Om Opdateret 18-03-2019 01:25:24. Se min profil på LinkedIn
SQLAdmin.dk Hentet 09-05-2024 20:31:38.